Vis verden et vakkert smil med tannbleking

«Smil til verden så smiler verden til deg». Vi har vel alle hørt noen gjengi dette ordtaket og latt det gå inn det ene øret og ut det andre. Det verserer uendelig mange ordtak som vi ser på reklameplakater eller hører besteforeldre konstatere som et faktisk middel for at vi skal føle oss bedre.

Et annet ordtak er «et eple om dagen er godt for tanngarden». Går man litt dypere i ordtakene og sjekker om det faktisk ligger noe i det de sier så er det forbausende mange som faktisk har noe sant i seg.

Det siste ordtaket «et eple om dagen er godt for magen», vil faktisk hjelpe til å holde tennene rene og holder de verste flekkene vekke. Tenner blir misfarget over tid på grunn av alder og på grunn av ting vi spiser og drikker hver dag. Drikker man for eksempel mye kaffe eller te, så vil et eple hjelpe til med å rense tennenes overflate. Avslutt lunchen med et eple for tennenes skyld.

Kjekkere å smile til verden med et skinnende hvitt smil

Er tennene blitt merkbart gulere eller også har tydelige misfargede flekker så vil ikke tannpuss eller epler gjøre dem hvitere.

skinnende hvitt smil med tannbleking

Da er løsningen tannbleking. Det er slettes ingen hokus-pokus mirakelmiddel eller noe som kun rike og berømte gjør for å skinne når de avbildes på premierer og i meadia. Tannbleking er for alle.

Mange gjør det jevnlig for å opprettholde et vakkert smil og produkter til tannbleking hjemme er lettere tilgjengelig enn aldri før. Rene tannblekingsbutikker på internett gir alle rask tilgang til gode produkter som ikke koster mer enn en shampoo hos frisøren.

Det første ordtaket «smil til verden så smiler verden til deg», har også noe i seg. Det er faktisk gjort forskning på emnet og et smil eller det å smile, har flere hensikter og effekter enn man tidligere har trodd.

Hva det å smile kan gjøre for helsen

Vitenskapelige studier viser til oppsiktsvekkende funn når det kommer til selve handlingen med det å smile. Hva kan så det å smile gjøre for deg?

hvite tenner

  • Å smile har blitt påvist at det kan løfte humøret til den som smiler.
  • Å smile kan reduserer stress.
  • Immunforsvaret får seg en boost.
  • Enkelte studier kan vise til at det å smile i seg selv kan forlenge livet.

For mange blir dette en helt bakvendt måte å tenke på hva et smil er. De fleste tenker at man smiler hvis man er lykkelig eller har det bra. Å snu det rundt slik at man skal smile for å redusere stress eller depresjon, virker besynderlig og føles kanskje ikke rett.

Nevrologen Dr. Isha Gupta fra IGEA Brain and Spine, forklarer det slik at selve handlingen og bevegelsen i det å smile setter i gang en reaksjon i hjernen. Denne reaksjonen frigjør en rekke forskjellige hormoner og blant disse er dopamin og seratonin.

  • Dopamin øker følelsen vi har av lykke, og har vi lave mengder av dette hormonet så er det kjent for å være en faktor som påvirker depresjon.
  • Seratonin er med på å redusere stress. Ved lave mengder av dette hormoner økes risikoen for depresjon og i tillegg økt aggresjon.

Hva hindrer mange i å smile?

Det er jo utrolig bra at det å smile, selv når vi ikke føler for å smile faktisk er med på å gjøre at vi føler oss bedre. Men for å smile med munnen åpen og vise tennene så må vi også føle oss vel. Veldig mange plages med dårlig selvtillit når det kommer til tennenes farge og tilstand.

Smile

Skjemmes man over misfargede tenner så har man ofte en uvane med å enten smile med munnen lukket eller smile og le bak hånden. Man skjuler tennene for det er ubehagelig å la andre se hvordan de ser ut.

Selv skjeve tenner ser flotte ut når de er hvite og skinnende. Det er vitenskapelig bevist at når man smiler så lurer man hjernen til å tro at man er lykkelig. Videre er det bevist at depresjon gjør immunsystemet svakere, mens forsvarsmekanismene i kroppen bygges opp når vi er lykkelige. Så når musklene i ansiktet gjør den jobben de gjør når vi smiler, sendes signaler til hjernen som påvirker kroppen og setter i gang den kjemiske reaksjonen.

Det vil dermed si at skjuler vi smilet og lar være å smile bare på grunn av at tennene våre ikke er hvite, så fratar vi oss selv muligheten til å dra goder av smilets naturlige funksjoner. Det er så enkelt å gjøre noe med misfargede tenner.

Tannbleking er helt ufarlig, og man kan enkelt gjøre behandlingen hjemme i sofaen før en legger seg. Da er det bare å våkne opp med et blendende hvitt smil og man kan starte med å smile til verden.

Kilde: https://www.nbcnews.com/better/health/smiling-can-trick-your-brain-happiness-boost-your-health-ncna822591