Hvordan spare penger ved å kjøpe bildeler på nett

Bildeler på nett

Man kan spare mye penger på å kjøpe bildeler på nett. Nettleverandører har generelt mindre utgifter enn butikker da de ikke behøver å betale for dyre butikklokaler. I stedet er de gjerne sentralt plassert i land med lavere kostnader på det meste enn det Norge har. Vi har flere større butikkjeder som spesialiserer seg på salg av uoriginale bildeler, men de utenlandske nettleverandørene kan i mange tilfeller levere deler til lavere priser, selv om delene ofte kommer fra samme produsenter som butikkene hjemme. Men selv om prisene er lavere, trenger vi å tenke gjennom noen ting for å unngå ekstrakostnader.

Vær sikker på at du får tak i helt riktig del

Når vi handler bildeler på nett må vi være ekstra sikre på at vi får helt riktige deler. Gode leverandører tilbyr gjerne gode løsninger for å finne ut hvilke deler du skal ha til din bil, men når delene er valgt og sendt, kan det være knotete og kostbart om vi må returnere deler fordi vi har bestilt feil. Spesielt når vi kjøper uoriginale deler er det sjanse for at delene ikke passer selv om leverandøren sier at de skal passe. I noen tilfeller kan du få tak i deler som er produsert på originalfabrikk under et annet navn. Men selv da kan det være vanskelig å få helt riktig del da disse gjerne selges med annen merking enn det merkeleverandørene gjør.

Sjekk leverandøren

Hvis vi ikke kjenner leverandøren vi skal kjøpe delene fra og vi ikke kjenner til andre som har benyttet samme leverandør, vet vi ikke hva vi kan forvente oss. Selv om de averterer med lave priser kan det være vi får deler som ikke kan brukes eller vi kan risikere at deler ikke kommer frem i det hele tatt. Det er viktig å vite noe om leverandøren vi skal kjøpe fra så vi vet om de er seriøse og om de kjenner tollregler og annet for å få sendt delene til oss. Sjekk også hvilke fraktselskaper de bruker. Noen fraktselskaper leverer kun i normal arbeidstid og dette kan være en ulempe for mange. Det kan til og med bety at du må ta fri fra jobb for å hente delene. Sjekk leverandøren litt på nett om du ikke har bekjente som kjenner dem fra før eller har benyttet dem. Du vil gjerne finne noen kommentarer på forskjellige forum om det er en bra leverandør eller ikke. Et sksempel på en god nettbutikk som selger bildeler er: www.Reservedeler-ONLINE.co.no

Få hjelp av verkstedet ditt om det trengs

Skal du kjøpe deler på nett selv, krever det at du er bilkyndig. Du må vite hva du skal ha og hva du skal spørre etter. Er du i tvil, kan det være bedre å få hjelp av verkstedet du vanligvis benytter. I mange tilfeller benytter verkstedet tilsvarende rimelige leverandører for delene om de skal utføre reparasjonene for deg. Flere verksteder vil også, om enn litt motvillige, ta på seg å utføre reparasjonen med delene du selv kjøper inn. Du kan uansett få noen gode råd når du skal begi deg ut på kjøp av nettdeler som kan hjelpe deg å få akkurat de delene du trenger til din bil.

Det finnes mange bra leverandører

Selv om det finnes noen useriøse leverandører som kan gjøre din erfaring med netthandel av deler til et mareritt, så finnes det mange bra leverandører som er seriøse og ønsker bare det beste for sine kunder. Bruk råd og erfaringer, så unngår du utfordringer som koster deg ekstra og tar bort besparelsene du får med billigere deler.

Det er penger å spare på å kjøpe deler på nett, men om du ikke vet hva du skal ha eller hvem du kjøper det fra, kan det koste deg mye tid og penger å få rettet opp i feilkjøp eller for å spore opp forsendelser som aldri dukker opp. Sjekk litt i forkant, så blir erfaringen din med kjøp av deler på nett positiv.